söndag 9 maj 2010

Soialdemokratisk miljöpolitik i Kumla

Socialdemokraterna i Kumla står för en miljöpolitik som håller hög klass och som är väl genomtänkt och som kommer att ge Kumlas innevånare stora möjligheter att bo i en stark miljökommun. Vi socialdemokrater har genom bra beslut sett till att vi endast använder vindkraftsel i kommunen. Vi har sett till att Kumla Bostäder tillsammans med fler aktörer satsar på tre vindkraftverk i vår kommun. Vi har påbörjat arbetet med en rötgasanläggning för att tillverka biogas. Vi bygger höghus med stort inslag av miljömedvetenhet bland annat solvärme mm. Vi har sett över kommunens anläggningar när det gäller enrgiåtgång ventilation mm. Vi har skrivit på klimatuppropet som betyder att vi ska minska våra energiuttag med tjugo procent inom några år. Detta är socialdemokratisk miljöpolitik. Vad har alliansen åstakommit?
Dan -Åke

Anders Borg i Bryssel.

Finansminister Anders Borg är i kväll i bryssel för att tillsammans med andra EU länder försöka stärka upp Euron så att inte fler länder hamnar i kris, detta är säkert bra men vilka pengar ska han använda. Jo naturligtvis svenska pengar vad annars. Pengar som jag tycker skulle kunna användas i den svenska arbetsmarknadspolitiken eller till pensionärer eller sjuka. Men inte nu gäller det att rädda pengarna åt de som inte hunnit dra ifrån börsen så att storkapitalet hålls skadelöst också en sorts politik men inte en politik som vi socialdemokrater ställer upp på.
Dan-Åke

Socialdemokraterna bygger för framtiden

Nytt statshus för att ge en bra arbetsmiljö till de ca 200 personer som jobbar där dessutom bättre möjligheter och större tillgång för Kumlaborna till alla verksamheterna i kommunhuset. Vi har också fått polisen att lägga sin verksamhet i huset vilket betyder större trygghet för kommuninnevånarna. Vi socialdemokrater har också sett till att vi får en ny fin parkanläggning till ett bra pris på grund av den av den stora arbetsbristen i landet. Tack vare socialdemokratiska initsiativ ska det också byggas ett badhus nere vid Kumlasjön där alla med någon form av handikapp kan bada i en höj och sänkbar basäng med extra värme för rematiker och alla övriga som behöver rehablitering i vamt vatten. Dessutom finns stora möjligheter till lek för barnen och relax för de som så önskar. Två rutchkanor kommer att finnas varav den ena går att åka flera i och dessutom finns hiss för handikappade som sedan kan åka tillsammans med medföljande. Det här är smart socialdemokratisk politik när den är som bäst.
Dan-Åke