måndag 28 juni 2010

Jag är stolt socialdemokrat.

Jag är stolt socialdemokrat som vet att mitt parti sa ja till att svenska folket skulle få ha semester. Jag är också stolt över att mitt parti vill fortsätta att bygga landet till ett rättvist land där alla har en plats. Jag är också stolt över att socialdemokraterna vill fortsäta och utveckla en av Sveriges bästa komuner Kumla till en riktigt stark trygghetskommun. Jag är också stolt över att bo i en kommun som för några år sedan byggde ett av Sveriges finaste bibliotek. Stoltheten blir inte sämre av att vi nyligen byggt en av landets finaste förskolor med en mycket modern pedagogik allt utan att låna en enda krona. Det enda man inte kan vara stolt över när man är Kumla bo är de partier med moteraterna som det största motsträvarna till utveckling för alla.

tisdag 22 juni 2010

Den tjyvaktiga regeringen.

Den moderatledda regeringen har nu fått facit på sin två tredjedelspolitik eftersom man stulit ca 90 miljarder från sjuka och arbetsskadade pengar som vi avstått i löneförhandlingar för att ha en trygghet vid sjukdom. 90 miljarder är ungefår den summa pengar som man sänkt skatten för oss högavlönade. Det är också samma summa som all äldrevård kostar i det här landet. Med en sådan regerin kommer försämrngarna att öka lavinartat om de mot förmodan skulle vinna valet. För dig som väljer en socialdemokratisk regering är framtiden ljusare då vi kommer att forsätta att utveckla det här landet och dessutom se till så vi solidariskt delar på våra bördor. Vi kommer också se till att vår nybildade regering på sitt första samanträde tar bort förbudet att våra ungdomar måste vara arbetslösa i tre månader innan arbetsförmedlingen vidtar nåon åtgärd. Vi kommer också att skapa 100000 nya jobb varav 20000 ska gå till våra ungdommar. Därför tänk solidariskt rösta på socialdeokraterna.
Dan-Åke

söndag 20 juni 2010

Centern har alltid velat och kommer alltid att vela

Centern är det parti som betalat mest för att få delta i den moderatledda regeringen. Den 17 juni kommer med stor säkerhet att bli Centerns ödesdag, den dag då man svek alla sina idéal. Det var då man bestämde att kärnkraften ska byggas ut. Det var då man svek Kumlaborna och gav indirekt tillstånd till uranbrytning i Sverige. Som politiker kan man inte förstå att ett parti kan så totalt sälja sin själ för att få delta i en regering som skapat ett två-tredjedelssamhälle som Centern dessutom försvarar. För oss socialdemokrater är det en given sak att satsa på förnybar energiproduktion. Därför kommer vi i Kumla kommun att bygga vindkraft istället för att som Centern satsa på uranbrytning i kommunen. Vi socialdemokrater kommer aldrig att gå med på uranbrytning i vår kommun. Jag har personligen lovat civil olydnad om det krävs för att stoppa regeringens idiotbeslut.
Dan-Åke

söndag 13 juni 2010

Jobbskatteavdraget.En bluff?

Jobbskatteavdraget har nu funnits i flera år och kostat cirka 70 miljarder varge år utan att det skapat ett enda jobb. Naturligtvis har avdraget varit bra för de som haft välbetalda jobb men det var inte avsikten vid förra valrörelsen utan då pratade man om att de 70 miljarderna som tas från sjuka arbetslösa skulle skapa fler jobb så blev det inte. Det enda den moderatledda regeringen lyckats åstadskomma är ett otryggt två tredjedelssamhälle. Enligt de experter som diskuterat frågan finns enighet om att jobbskatteavdraget max kan ge 70000 tusen jobb om några år viket betyder att kostnaden för varge jobb kommer att bli 3 till 4 miljoner kronor som vi behövt till att göra vårt samhälle tryggare och rättvisare.
Dan-Åke

Tuffa arbetsgivare i den fackliga krisens spår.

Man kan lugnt konstatera att tuppkammen på många arbetsgivare växt till sig ordentligt i den moderatledda regeringens fotspår. Jag har flera exempel på hur det förändrats mot förr men kan på grund av de utsatta inte vara för detaljerad eftersom man då kanske lämnar ut ett förtroende man fått. Men den som tycker att jag har fel eller som inte delar min uppfattning kan gärna höra av sig så ska jag försöka ordna träffar med drabbade medborgare. Det blir inte svårt men alla vill ju inte bli uthängda i media. För mig som gammal facklig förroendevald känns det hemskt att arbetsgivare kan gå från en facklig förhanding med ett skrivet protokoll om hur tvisten ska lösas. För att därefter ha fräckheten och medela den berörde anställde att han gjort en annan uppgörelse med försäkringskassan. Jag är medveten om att den fackliga organisationen kommer att vidta åtgärder men fräckheten hos arbetsgivaren har skapats av försämrat medlemsantal hos de fackliga organisationerna. Orsaken till försämrat medlemsskap hos facket är till stor del de försämringar som den moderatledda regeringen gjort med fördyrad A-kassa, försämrade avdragsmöjligheter, sämre försäkringar mm.
Dan-Åke

Vad händer med våra pengar

Staten går back med miljarder trots att man hela tiden tar pengar från anställda som de avsatt för sjukvård, A-kassa och vid behov sjukpension i avtalsförhandlingar. Tyvärr är det inget nytt fenomen men det har ökat under den moderatledda regeringens tid på ett oacceptabelt sätt. De av regeringen fastlagda reglerna i våra försäkringssystem har väl alla klart för sig att de syftar till genomförandet av ett två tredjedelssamhälle. Men vad kanske inte alla vet är att de miljarder som regeringen "tjänat" på att försäma systemen är pengar vi löntagare har avstått vid löneförhandlingar. Detta för att ha ett bra fösäkringssystem vid sjukdom och arbetslöshet och naturligtvis när vi behöver förtidspension. Dessa miljarder har regeringen nu gett i skattelättnader till ägare av dyrbara hus och till de som har förmögenheter samtidigt som man försämrar för de som har det sämst ställt.
Dan-Åke