torsdag 8 juli 2010

Miljöpartiet i Kumla.

Det är på sin plats att berätta för väljarna i Kumla att vi har överlöpare i kommunen som på regeringsnivå är med i en rödgrön allians men som i Kumla inte tänker delta i något sammarbete med Socialdemokraterna. För oss socialdemokrater i Kumla är det ingen nackdel när man ser vilken lokal politik man för tillsammans med moderater och övriga borgerliga partier. Man har inte en enda gång lyckats fått fram några frågor av lokal karaktär där moderaterna stått tillbaka utan man har hela tiden bugat och bockat för att man fått vara med. Det är alltså viktigt att veta att en röst på miljöpartiet i Kumla är en röst på moderaterna medan en röst på riksplanet är en röst på den rödgröna alliansen Scialdemokrater Vänsterpartiet Och Miljöpartiets gemensamma politik.

Dan-Åke

Almedalen borgerlig katastrof

I dag har den moderatledda regeringen åter presenterat en massa gammal Socialdemokratisk politik naturligtvis för att försvåra för väljarna att se de stora skillnader som de båda regeringalternativen betyder. Som tur är fanns Mona Sahlin också i Almedalen för att presentera Socialdemokratisk politik anno 2010 och ingen som hörde henne i kväll behöver fundera vart socialdemokratin står i dag. Klara raka besked o möjligheten till barnomsorg för den som så önskar oavsett om man har jobb eller inte dessutom finanserat. Klara besked till kommunerna om att ovsett vad den moderatledda regeringen lägger till välfärden så har Socialdemokraterna mer pengar i sin påse. Detta beroende på att man inte tänker sänka skatten utan höja för oss som tjänar bra. Den moderatledda regeringen har naturligtvis tänkt sänka skatten för dom som har jobb därav skillnaden vilket betyder ännu sämre möjligheter för kommuner och landsting att klara välfärden. Att sedan den moderatledda regeringen försökte störa Mona Sahlin genom att också ha presskonerans när hon hade det bevisar bara att man inte når ut på ett normalt sätt med sin så kallade politik.

Hur fräck får man vara?

Moderaterna har under veckan talat om att de numera är det enda arbetarepartiet vilket naturligtvis är en enda stor lögn. Det två tredjedelssamhälle de skapat är naturligtvis bra för den som har arbete bra lön och dessutom har jobbskatte avdrag. Men där slutar moderaterna plötsligt att vara arbetareparti när man lämnar alla sjuka arbetslösa pensionärer mm åt sitt öde de ingår inte enligt moderaterna i ett arbetareparti. För oss socialdemokrater är det en given sak att alla ska med och vår politik om vi vinner valet är given, jobben först men också förbättringar för pensionärer arbetslösa och sjukskrivna. Den fuskdebatt som framförallt moderaterna står för är lögn och förbannad dikt de som är sjuka och arbetslösa är faktiskt sjuka eller arbetslösa och ska inte straffas för detta. Därför kommer vi socialdemokrater att ordna utbildningar för att kunna möta framtidens jobb vi kommer att förbättra möjligheten till rehablitering genom möjligheter till utbildning. En röst på socialdemokraterna är en röst på ett rättvisare samhälle.